søndag 27. september 2009

"Bronsegutta"

Med forventninger og litt kribling i kroppen dro vi til Teksten Barnas Camping for å ta bronsemerkeprøven. Vi hadde fått lov til å "være med Nina" dit opp, hun skulle være dommer for Bø og Sauherad Hundeklubb.

Vi ankom plassen litt før kl 1100 og ble tatt imot av en hyggelig gjeng, alle med preg av spenning og forventinger i ansiktet. Spente førere fikk en grundig og fin gjennomgang av Nina før vi startet å bygge banen og 18 hindere ble satt ut etter klare anvisninger. Alle aglityhindere var med i banen. Etter et par forsøk greide jeg tilslutt å fylle ut kritikkskjemaet nesten riktig.

Alt var klart og Nina inntok (for henne) en gunstig plassering i banen - vi andre gjorde oss klare til start. 10 ekvipasjer var klare. En etter en fikk vi høre Ninas fløyte og banen var "vår".



Litt spent på bordet - Å ja.... vi hadde ikke trent mye på det, og hverfall ikke i en bane. Men det gikk jo fint, alt gikk helt fint........... oisann!!!! Der sto dommeren!!! Da ble det litt kluss ved inngangen til slalommen - vegring! Men det ble en god slalom. Videre gikk det også veldig bra, Askur hadde mer fart gjennom pølsa enn hva jeg ventet og jeg ble hengende litt etter ved inngangen til vippa, begynte kanskje å bli litt sliten - eller om jeg glemte å puste..... Neste hinder etter vippa, var en oxer - her fikk vi et riv. Pytt pytt, alt annet hadde gått så bra og jeg hadde fått er herlig følelse i kroppen. Et par - tre hopp - stigen - siste hoppet og FERDIG!!!!!!



Vi var kjempefornøyd med løpet vårt, og jeg lærte at banebrifingen er ikke helt ferdig før man vet hvor dommeren har plassert seg.

Standardtiden var satt til 94 sek - vi fikk tiden 54,53 sek - med riv og vegring ble det 10 feil. Dette var ingen konkuranse, men..... vi hadde færrest feil og beste tid.

Link til film av løpet




4 ekvipasjer fikk bronsemerket. - Stolte, jada. !!

tirsdag 22. september 2009

Mulig et tilfelle av "hundegalskap"

Tidlig fredag formiddag var bilen pakket og klar for tur. Mor, far og Askur er på farten til Sverige, nærmere bestemt Tystberga - ikke veldig langt fra Stockholm. Vi skal på to hundetreff med islandske fårehunder.


Rett før vi er fremme, dukket disse opp på jorde rett ved veien.

Vi ankommer Tystberga fredag kveld ved 20-tiden og forbereder oss på en aktiv dag på lørdag - da var det "valpkjøper-treff". Vi har jo ikke kjøpt valp i Sverige, men gale nok til å ta en tur.


En herlig lørdag med knallvær, glade eiere av IF - (og noen gale - oss) lykkelige hunder, litt inføring i rallylydighet og tips om hundedressur. Masse kaffe, kaker og hunder som får hilse på kjente og ukjente - alt dette tilsammen - måtte jo bli en fin dag.



Askur fikk hilse på veldig mange artsfrender og en og annen forelskelse oppsto. Det er nok et par tispe-jenter som "går å drømmer" noen dager etter helga - tror nok at Askur også vil drømme seg litt tilbake til helgen.



Ny dag - det er søndag
Igjen en dag med knallvær og vi starter på ny rundtur i Sverige. Målet var Kråknäs - vi fulgte etter "Diljas kennel" som hadde kontroll på kartet og hvor vi skulle kjøre. Vi skulle på "Spoi-treff", et årlig treff, det første ble arrangert i 1993. Denne "Spoi" var Askurs oldefar, og Askur har arvet mye av sin oldefar i følge Bettan.


Med tillatelse fra Bettan viser jeg bildet av Spoi.


Spoi-treff 2009


En strålende dag på Kråknäs.


Det var islendinger i mange fargevarianter



Da vi hadde rigget oss til ute på tunet til Bettan og smakt litt på kaffen, var det tid for å bade hundene.



De fleste hundene badet og de storkoste seg. Skal si Askur fikk noe og henge potene i, det var jo 6 - 7 damer som virret rundt på alle kanter.



Ganske slitsomt å holde styr på alle samtidig. Men det løste seg. Alle var fornøyde, både to- og firbente.


En takk til Bettan som tar alle disse bildene og legger de ut på nett, til glede for mange "gamle" og nye eiere av islandsk fårehund. Ta en titt på Bettans bilder


Da vi var vel tilbake i Norge igjen og bilens kilometerstand var økt med ca 170 mil, ble vi fort enige om at turen hadde vært knallfin - været kunne ikke vært bedre. Masse hyggelige folk og hunder. Det er en mulighet for at vi kan komme til å gjenta "galskapen" et annet år.

Takk til arrangørene.

torsdag 17. september 2009

Det skjer 18. oktober

Nå er vi ganske nær dagen, dagen da vi skal gjennomføre bronsemerkeprøven. Søndag 27. september er dagen vi når målet vi satt oss i våres. Vi har hatt mange fine treninger og vært på kurs og greier. Lært mye og hatt det gøy.

Vi kan jo ikke stoppe med bronsemerkeprøven! Vi skal forsette med å ha det gøy! Og vi setter nye mål.



Etter et voldsomt press fra treningsgjengen og ikke minst meg selv - debuterer vi i klasse 1 på Melsom, det skjer 18. oktober. Nei da, jeg har ikke opplevde det som press, tvertimot - vi velger å tolke hintene dit at vi har noe i klasse 1 å gjøre.
Kanskje vi også kan gi en og annen et flir etter et løp. Kan komme noe armer og bein - sansynlig det.

Nå bare gleder vi oss til treningene til uka, og så er det ut på tur med Nina, - da.... er vi klare.

mandag 14. september 2009

Jobbe litt…

Ja, nå har det vært fint vær i noen dager, og grasset har vokst MYE pga alt regnværet… Så i dag, torsdag var det på tide å jobbe litt ute… 
Pappa og jeg bestemte oss for å start dagen litt tidlig… Tidlig kan vel defineres forskjellig, men ved ti-tiden var vi klare.
Planen var å klippe plenen, å skru plattingen ferdig. Og ta en tur på kirkegården…
Og Askur skulle selvfølgelig hjelpe til… Som vanlig… Han elsker jo å “jobbe”… Hvis pappa spør om han vil være med å “jobbe” er han i gangen på 2sek, og blir veldig utålmodig… For å vente på at vi må kle på oss er jo bare tull… For han er jo klar…
Når gressklipperen kommer ut, er det litt lyd i Askur, selvom det ikke er ofte… Men da kommer “gjeter-instinktet” fram…
Men får han lov til å være med er han super fornøyd…
Da blir Askur stille, og plenen blir klipt…

 

DSC07491

DSC07494

 

 

Signatur-grå

mandag 7. september 2009

Endelig en hel dag uten regn

En hel dag uten regn!!!! Hva er vel da bedre enn en tur i skogen uten at regntøyet må fram - det kan bare rett og slett ligge hjemme.
På tur - og med Charlotte bak kameraet blir det som regel mange bilder. Når vi endelig kunne kose oss i det fine været og Askur fikk leke fritt på myra og hente med pinner i vannet, ble det noen blinkskudd også.

Askur er helt klar for tur - hva venter dere på?


Ops, der kasta jammen fatter'n en pinne - og han kasta'n ut i vannet!


Full kons!!!! Har'n... trur jeg. (PS. Jeg er Askur - ikke en krokodille)


Ble litt våt, ja.. rister meg og ruller i lyngen - DEILIG


Vi gutta tok en liten pause i det herlige været.


Har fått badet litt ja - og jammen måtte jeg helt uti da jeg bommet på kanten.


Masse bålbær, har hørt at det skal være sunt. Også så godt det er.