tirsdag 22. september 2009

Mulig et tilfelle av "hundegalskap"

Tidlig fredag formiddag var bilen pakket og klar for tur. Mor, far og Askur er på farten til Sverige, nærmere bestemt Tystberga - ikke veldig langt fra Stockholm. Vi skal på to hundetreff med islandske fårehunder.


Rett før vi er fremme, dukket disse opp på jorde rett ved veien.

Vi ankommer Tystberga fredag kveld ved 20-tiden og forbereder oss på en aktiv dag på lørdag - da var det "valpkjøper-treff". Vi har jo ikke kjøpt valp i Sverige, men gale nok til å ta en tur.


En herlig lørdag med knallvær, glade eiere av IF - (og noen gale - oss) lykkelige hunder, litt inføring i rallylydighet og tips om hundedressur. Masse kaffe, kaker og hunder som får hilse på kjente og ukjente - alt dette tilsammen - måtte jo bli en fin dag.



Askur fikk hilse på veldig mange artsfrender og en og annen forelskelse oppsto. Det er nok et par tispe-jenter som "går å drømmer" noen dager etter helga - tror nok at Askur også vil drømme seg litt tilbake til helgen.



Ny dag - det er søndag
Igjen en dag med knallvær og vi starter på ny rundtur i Sverige. Målet var Kråknäs - vi fulgte etter "Diljas kennel" som hadde kontroll på kartet og hvor vi skulle kjøre. Vi skulle på "Spoi-treff", et årlig treff, det første ble arrangert i 1993. Denne "Spoi" var Askurs oldefar, og Askur har arvet mye av sin oldefar i følge Bettan.


Med tillatelse fra Bettan viser jeg bildet av Spoi.


Spoi-treff 2009


En strålende dag på Kråknäs.


Det var islendinger i mange fargevarianter



Da vi hadde rigget oss til ute på tunet til Bettan og smakt litt på kaffen, var det tid for å bade hundene.



De fleste hundene badet og de storkoste seg. Skal si Askur fikk noe og henge potene i, det var jo 6 - 7 damer som virret rundt på alle kanter.



Ganske slitsomt å holde styr på alle samtidig. Men det løste seg. Alle var fornøyde, både to- og firbente.


En takk til Bettan som tar alle disse bildene og legger de ut på nett, til glede for mange "gamle" og nye eiere av islandsk fårehund. Ta en titt på Bettans bilder


Da vi var vel tilbake i Norge igjen og bilens kilometerstand var økt med ca 170 mil, ble vi fort enige om at turen hadde vært knallfin - været kunne ikke vært bedre. Masse hyggelige folk og hunder. Det er en mulighet for at vi kan komme til å gjenta "galskapen" et annet år.

Takk til arrangørene.

5 kommentarer:

  1. Hundefolk er gale - og "hundebiler" kjøres mye og langt. Sånn er det bare :-)

    SvarSlett
  2. Syntes dere hørtes rimelig "normale" ut jeg!!!
    Ihvertfall i dette selskapet!

    SvarSlett
  3. Det høres ut som, og ser ut som, en perfekt helg :o)

    SvarSlett
  4. "De gærne har det godt" :-) ;-) Syns det ser ut som dere hadde en flott tur jeg.

    Tror jeg må bruke litt tid på å se på bildesiden.

    SvarSlett
  5. Dere er ikke mer "gale" enn oss andre her....Vet om noen som kjører langt og lenge bare for noen få timers hunde-treff...;-)

    Så mange herlig islendere samlet på ett sted - sikkert morro for to- og firbeinte å få en hel dag sammen...Da gjør det ikke noe om bilen har fått kjørt seg!!

    SvarSlett